Göteborgsklassikern är ett motionsevenemang som startade 2012. Fokus är att främja folkhälsan och därför har distanser valts som är fullt möjliga att klara av genom regelbunden motion under hela året. Göteborgsklassikern är till för att såväl motionärer som elitidrottare skall vilja anta utmaningen.

Göteborgsklassikern är genomförd när du under en tolvmånadersperiod avklarat följande 3 lopp:

Hisingen Runt50 km cykling26 maj 2018Hisingen
Göteborg Simmet1 km simning19 aug 2018Delsjön
Finalloppet10 km löpning3 nov 2018Skatås
Samma distans gäller för damer och herrar.

Du genomför loppen i ordningsföljd och kan börja med vilket lopp du vill. Det viktiga är att du genomför alla 3 loppen under 12 månader.

När du genomfört de tre loppen under en tolvmånadersperiod är du berättigad till Göteborgsklassikerns diplom, men förutsätter inbetald anmälningsavgift.

Föranmäl dig innan du startar din Göteborgsklassiker så får du vårt nyhetsbrev, träningstips, inbjudningar till gemensam träning och andra förmåner. Om du dessutom har betalt din anmälningsavgift så kommer ditt diplom direkt hem till dig när du fullgjort din Göteborgsklassiker.

Anmälan sker på www.goteborgsklassikern.se/anmalan och anmälningsavgiften är 200:- för Göteborgsklassikern.  Anmälningsavgiften återbetalas inte.

Vill du av någon anledning istället efterregistrera dig när du genomfört din Göteborgsklassiker så går det också bra. Du anmäler dig på samma sätt som vid föranmälan.

Anmäl dig och betala till de olika loppen via respektive arrangör. Eller utnyttja aktuellt paketerbjudande och anmäl dig till alla loppen direkt under fliken Anmälan. Teckna gärna Folksams försäkring Startklar. Vi kan tyvärr inte betala tillbaka inbetalda anmälningsavgifter.

om göteborgsklassikern

om hisingen runt

om göteborg simmet

om finalloppet